PVC i Alu stolarija
Idealna riješenja za vas
Dugogodišnjim poslovanjem izgradili smo odnos povjerenja s našim kupcima, zasnovan na unapređenju kvalitete života ljudi, zaštite okoliša i uvođenja novih trendova na tržišta.
 

O nama

Kompanije Savić biz i Savić expres su dvije srodne firme koje su osnovane u Laktašima 2007.godine, a čije su osnovne djelatnosti proizvodnja i prodaja pvc i aluminijske stolarije.

Na početku smo imali 10 radnika, ali smo vremenom napredovali.


Zahvaljujući savremenoj tehnologiji i mašinama po kojima smo ispred svih u našoj regiji, i trenutnih 30 do 45 radnika, možemo da kažemo da se cilj našeg poslovanja svakim danom iznova postiže.


Posjedujemo tri obradna centra:


Centar za rezanje, u kome se rade sva rezanja i bušenja profila, a koji mnogo ubrzava proces proizvodnje i daje preciznost u kvalitetu proizvoda.


U centru za varenje postižemo preciznost i kvalitet izrade prozora sa robotom za prevlačenje i čišćenje spojeva. Ima 4 glave i na sebi ima ugrađen robot koji prevlači proizvode na čišćenje varova da bi proizvod izgledao što ljepše i preciznije.


Treći obradni centar je centar za rezanje stakla, pranje, vakumiranje i lijepljenje, a rezultat je visok stepen čistoće stakla.


Naša firma koristi profile najvećeg svjetskog proizvođača iz ove oblasti, Rehau, koja ima svoja tri sistema: Ed71, Sinego i Geneo koji je izrađen od karbonskih vlakana.


Evropski profil Decco ima dva sistema, Decco 71 mm i Decco 83 mm.


U saradnji smo sa našim najpoznatijim građevinskim kompanijama, kao što su Malbašić, Hidrokop, Energetik… zadovoljstvo nam je što smo dio velikih projekata, koje realizujemo najbolje što možemo.


Takođe, naše poslovanje je usmjereno i na evropsko tržište, izvozimo u Švedsku, Švicarsku, Italiju, Njemačku i nadamo se da ćemo se, zahvaljujući kvalitetu, kao i do sada, uspješno kretati na tržištu.